Ieder nadeel…

Vandaag was het weer zo’n ontzettend warme dag. Nee, we kunnen zeker niet zeggen dat we dit jaar een flut zomer gehad hebben, tenminste niet als we naar de temperatuur kijken. Laat ik maar even zwijgen over het watertekort en over al die mensen en dieren die ploeteren in de warmte. De een kan er beter tegen dan de ander.

Wat me vandaag weer opviel tijdens mijn bezoekje aan die heerlijke gekoelde supermarkt (deze was niet té koel), is dat iedereen erg vriendelijk is tegen elkaar. Niet dat er anders zoveel onvriendelijke mensen lopen, maar nu lijkt het anders. Compleet vreemden spreken elkaar aan om te vragen waar de koffie staat, of om even over het weer te praten. De pizzabodems worden uitvoerig besproken bij de diepvriesafdeling, want tja, welke is nou echt het lekkerst. Iedereen neemt alle tijd, geen irritaties als men even moet wachten om ergens bij te kunnen.

Aan de koffietafel, midden in de supermarkt, zitten een paar mensen rustig te praten terwijl hun boodschappenmandje maar niet gevuld raakt met wat ze nodig hebben. Niemand maar dan ook werkelijk niemand lijkt haast te hebben. Ik moet zeggen dat er hierdoor eigenlijk een gemoedelijke sfeer hing.

Zo zien we maar weer, ieder nadeel (want voor velen is het hele warme weer toch minder aangenaam) heeft z’n voordeel! De vaak irritante boodschappen die gedaan moeten worden, zijn opeens een heerlijk uitje zo midden op de dag. Even afkoelen om vervolgens weer terug de warmte in te stappen. En iets vergeten? Daar lijken de mensen met deze temperatuur wat minder mee te zitten dan anders. ;-).

Joosje

empty gray metal shopping card near assorted plastic bottles

Photo by Fancycrave.com on Pexels.com

Advertentie

3 gedachtes over “Ieder nadeel…

  1. Inderdaad, het is heel goed te merken.
    De stemming lijkt op die van de eerste lentezon. Dat stemt de mensen ook zo mild.

    Like

Reacties zijn gesloten.