Sportschool update

Gisteravond stond ik in de badkamer, met mijn sportshirt en een angstig vermoeden dat het shirt me niet meer zou passen. Daar had ik niet bij stil gestaan, dom. Dus, shirt aangetrokken en voorzichig in de spiegel gekeken. Nou, nog niet misschien! Oeh, nee hier ga ik niet in sporten hoor! Dus weer de kast ingedoken, ander shirt, niet direct een sportshirt maar wel van fijn materiaal. Dan die maar…Spulletjes bij elkaar zoeken en op naar de sportschool.

Daar aangekomen loop ik een beetje onwennig naar binnen. ‘Hop, schouders recht, en gaan’, denk ik bij mezelf. Gelukkig was ik niet de enigste die niet geheel afgetraind rondliep. Meerdere lotgenotes tussen fit uitziende sporters, gelukkig! Ik voel me al iets minder opgelaten, maar zo min mogelijk in de spiegels kijken dan maar.

De trainer begroet mij enthousast, een bodycheck. Bloeddruk gemeten, nog een paar gezondheidsvragen, op de weegschaal (maar niet gekeken, maar het werd wel hardop gezegd) en het vetpercentage gemeten. ‘Heeft u last van hartklachten?’ hoor ik hem nog vragen. Nou, als ik dat vetpercentage en gewicht zo hoor, krijg ik het spontaan benauwd. Hoe heb ik het toch weer zo ver laten komen denk ik bij mezelf. Grrrrrr, nou weer opnieuw beginnen. Eigen schuld, dikke bult of dikke buik in mijn geval.

Ik kreeg een programma waar ik een uurtje over deed, en ik moet zeggen, qua conditie viel het me zeker niet tegen. Terwijl de trainer over mijn schouder mee stond te kijken kon ik gerust een praatje met hem maken tijdens het cardioprogramma, ik was niet buiten adem gelukkig. Mijn basisconditie is dus nog enigzins oké. De oefeningen kon ik langer volhouden dan we in eerste instantie hadden gedacht. Toegegeven, het voelde best goed, het bloed stroomde weer lekker door mijn benen en ik voelde er me prima bij. Eindelijk weer eens bezig.

Vanmorgen toen ik uit bed kwam was ik wel verbaasd, geen spierpijn. Dan kan er vrijdag  wel een tandje bij. We zullen zien wat ze dan voor mij in petto hebben. Nu volhouden!

Joosje

bright close up color colorful

Photo by Pixabay on Pexels.com

3 gedachtes over “Sportschool update

Reacties zijn gesloten.