Beweging

Vandaag is het hemelvaart, het zonnetje schijnt, een mooie rustige dag. Whatsapp komt langzaam in beweging, ik ontvang een paar lieve berichtjes, zo blijven we met elkaar in contact. Toch fijn in deze tijd, de hedendaagse techniek.

Er komen nog meer versoepelingen aan, het lijkt of het land langzaam en voorzichtig terug komt tot leven. Fijne vooruitzichten en het zonnetje doen ons goed. Het gekke is dat er aan de ene kant zo weinig lijkt te gebeuren, en aan de andere kant zoveel. Er is verandering, hoor ook geluiden van blijvende veranderingen. We leren in deze tijd omdenken, we houden dingen opnieuw tegen het daglicht. Het onmogelijke is ineens mogelijk, we zijn uit ons vaste regiem gehaald. Iedere verandering zorgt voor beweging, in positieve en negatieve zin.

Neem nou bijvoorbeeld thuiswerken. Valt niet altijd mee, en is niet in iedere situatie makkelijk, maar we denken meer in oplossingen dan in problemen. Dat merk ik, we zijn creatiever, denken veel meer ‘out of the box’, dat is mooi om te zien.

Denken in mogelijkheden, en dat in combinatie met meer oog voor onze directe omgeving. Meer oog voor de natuur om ons heen, de natuur komt dichterbij, letterlijk en figuurlijk. Zouden we dit vasthouden? Ik ben benieuwd.

Paco en Milka, onze honden, vinden het prima zo, lekker iedereen thuis. Extra wandelen, extra aandacht, extra kans om een hondensnoepje af te troggelen bij iemand.

Ben benieuwd wat we van dit alles vast blijven houden wanneer deze periode voorbij is. Een ding is zeker, vergeten zullen we het niet.

Geniet van de dag en het moois om je heen!

Liefs,

Joosje

Foto door Cole Keister op Pexels.com
Advertentie

5 gedachtes over “Beweging

 1. Dingen veranderen, ja hier is het versoepeld in het Noorden ook natuurlijk, of er nooit iets aan de hand was… karren weer op de muntjes, vast… mensen die in rijen staan, en langs elkaar heen op nog geen armlengte afstand, weer drukte in de winkels, op straat.. wat nou anderhalve meter en afstand houden?

  Ik zie het nu al niet meer terug.

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Precies, ik merkte het ook. Bij de supermarkt in het dorp maken ze nog wel de karren schoon en heb je geen muntje nodig, er wordt meer afstand gehouden dan bij een iets groter dorp een stukje verderop. Foto’s van volle stranden…. hopelijk gaan we niet een stap terug straks. We zullen zien. Blijf gezond! X

   Geliked door 1 persoon

   • Wij blijven gezond! En het is mentaal gewoon zwaarder om nu boodschappen te doen hoe het hier eraan toe gaat, dat stapje terug is hier al bezig… 😦

    Like

Reacties zijn gesloten.