Andere tijden

Het zonnetje schijnt vrolijk de kamer binnen. Vogeltjes fluiten vrolijk hun lied. De meeste bomen zijn groen en steeds meer bloemen staan in bloei.

Nederland al 75 jaar bevrijd van de bezetter. Geen groots feest, wel verbondenheid. Dat is mooi. Straten waar meer vlaggen wapperen dan andere jaren. Vlaggetjes die uitgedeeld worden door de buurtvereniging. The last post, op veel plekken gespeeld, het spontane zingen.

Nee we laten ons niet zomaar klein krijgen, ook al is het lastig. De een heeft directer te maken met de gevolgen op de gezondheid van het virus, de ander een stuk minder. Ook denkend aan de mensen in onzekerheid over werk, studie, de ondernemers. En zo zijn er zovelen.

Vanavond horen we of er weer wat meer kan. Kappers gaan wellicht open, gelukkig voor degene die een kort kapsel hebben of moet ik zeggen hadden. Terrassen mogen misschien in juni open. Fijn!

Nu hoor ik ook geluiden over vakantie, het buitenland, er op uit! Ja, alle begrip, zeker! Wat zou dat fijn zijn, dat betekent dat we de goede kant op gaan! Mensen hebben er hard voor gespaard, die verheugen zich daar op.

Maar waar velen vooral naar uitkijken, zo ook ik, is om weer op bezoek te kunnen gaan naar mijn familie, die tot de risicogroep behoren. Even een omhelzing, een knuffel, kunnen bijpraten en elkaar dan gewoon in de ogen kunnen kijken. Dat mijn schoonvader in het verzorgingshuis weer veilig bezoek kan ontvangen, dat stukje eenzaamheid doorbreken, vooral voor hen die nu in echt totaal in isolement zitten. Daar kijk ik naar uit.

Tot die tijd doen we wat we kunnen, we letten op elkaar en geven elkaar de ruimte. Genieten we van de kleine en grote dingen om ons heen, zoals de opbloeiende natuur.

Zelf ga ik meer bij lezen op dit platform, inspiratie opdoen, en vooral om te lezen hoe het met iedereen hier gaat.

Tot zover, stay safe!

Liefs,

Joosje

Foto uit WordPress fotobibliotheek
Advertentie

9 gedachtes over “Andere tijden

 1. Er is verruiming, niet alles mag maar het zijn een paar stappen. Het is natuurlijk afwachten wat het virus doet.
  Ik heb dus al bezoek gehad van een zus die zelf in de risicogroep zit, 83 is ze. Het moet kunnen, ik heb een grote kamer en keuken. We hoefden niet op elkaars lip te zitten.
  En zondag komt zoon met vriendin.
  We hebben mooi weer, dat maakt veel goed voor degenen met een tuintje.
  Heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het te snel, maar oke, ik merk ook, dat winkels het los beginnen te laten, er staat minder desinfectie of doekjes bijv. het is er gewoon niet, drukker overal, en mensen doen of er niets aan de hand is… ik blijf nog even voorzichtig, dat probeer ik althans!

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.