Ratrace

De laptop start op, kopje thee staat dampend ernaast. De eerste race is vanmorgen al gelopen. Nu even zitten, met mijn laptop op schoot. Nu even tijd maken hiervoor, anders glipt het er weer bij in en vult het zichzelf weer met wat anders. 

Mijn boek ligt nog steeds naast de bank, klaar om gelezen te worden. Ook een voornemen waar ik al langere tijd niet aan toe kom. Moet er gewoon tijd voor maken, tijd voor ontspanning zo tussendoor. 

De laatste weken is het meer survival of the fittest dan iets anders. De feestdagen, eerst Sinterklaas met de nodige voorbereidingen, heel veel avondactiviteiten want die vergadering moet perse nu, net als die voorlichtingen en informatieavonden van school, noem zo maar op. Plannen en rennen. 

En net als je dan even wil zitten, telefoon…. moet weer de deur uit, zoefffff, daar gaan we weer. Zo zat ik net in de auto te berekenen hoe ik vandaag mijn tijd zo efficiënt mogelijk kan indelen om toch maar al die dingen te doen die ik vandaag moet doen. Of moet ik zeggen die dingen die we onszelf dagelijks opleggen om te doen. Zeker, er zijn genoeg dingen die echt moeten, maar kan het met bepaalde dingen niet een tandje minder?

Nog ruim anderhalve week, dan kan ik weer even op de rem trappen. Even rust, even lekker op adem komen. Ik verheug me er nu al op. Tot die tijd, oogkleppen op een gaan ;-).

Zoefende groet,

Joosje

Foto door Pixabay op Pexels.com

Advertentie

2 gedachtes over “Ratrace

Reacties zijn gesloten.