De dag van…..

Vanmorgen hoorde ik het weer op de radio ‘Het is vandaag de dag van’ gevolgd door een opsomming van diverse dingen. Vandaag vielen mij twee op, de eerste was ‘de dag van het gamen’, de andere was ‘de dag van de chocolademilkshake’.

Eerst de dag van het gamen, echt een activiteit van voor mijn tijd om zo maar te zeggen. In ‘mijn tijd’ deden we hele andere dingen, we gingen naar buiten, hutten bouwen, touwtje springen, van alles en nog wat. In de winter verzonnen we ook altijd wel iets. Als wij in die tijd ook games hadden en het internet met alle mogelijkheden die erbij horen, hadden wij volgens mij een hele andere jeugd gehad. De verleiding van de games, het internet en het contact met elkaar over de hele wereld is behoorlijk sterk. Snap het ook wel hoor, al erger ik me er zo nu en dan kapot aan. ‘Moet je niet eens aan je huiswerk?’ vraag ik dan. Gevolg, een enorme zucht, draaiende ogen, en een geïrriteerd ‘ja man, zo man’. Tja, zucht, wat zal ik er nog meer van zeggen.

Gamen en het internet kan ook andere voordelen hebben. De kinderen leren heel vroeg andere talen, zoals Engels en Duits. Contacten hebben over de wereld en vriendschappen die zich vormen zijn leuk en leerzaam. Een stukje respect voor elkaar, de verschillende culturen en gewoontes zijn een fijne bijkomstigheid. Natuurlijk liggen er ook gevaren op de loer, maar met gezond verstand, goede begeleiding en toch wat toezicht kom je best een eind. En last but nog least, blijf thuis met elkaar in gesprek, heel belangrijk.

Die andere, ‘de dag van de chocolademilkshake’. Wie dat nou bedacht heeft? Geen idee. Je kan overal wel een dag voor verzinnen. Zie dat het zonnetje schijnt en het best lekker buiten is, dus een milkshake past wel een beetje bij het weer. Als het met bakken uit de hemel zou komen zoals gisteren was het toch minder aantrekkelijk. Waar we ons al niet mee bezig kunnen houden de dag van vandaag. Ik wacht gewoon tot zaterdag, de dag van geen wekker die mij ’s morgens uit mijn lekkere bedje stuurt. Heerlijk, bijna weekend!

Fijne dag allemaal,

Joosje

Foto door Soumil Kumar op Pexels.com

Advertentie

2 gedachtes over “De dag van…..

 1. Het gamen zie ik niet vaak, wel ken ik de ergernis van sommige ouderen. Het is de tijd en je doet er niet veel tegen. Wat je zegt, beter om dan maar de voordelen ervan te zien.

  Chocolademilkshakedag? Vast bedacht door de makers…. 😆

  Like

 2. Gamen gelukkig van voor mijn tijd ook, en mijn dochter, deels, startende tijd… gelukkig is ze nu heel veel buiten met mijn kleinzoon, kijkt hij zelfs niet naar tv, echt waar, hahaha, luistert hij wel naar muziek, heel veel muziek! 😀

  Van de chocolade, ja je hoort soms de raarste dingen dat het de dag van is.. ik hoor het al niet meer…

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.