Appleby horsefair

Slechts één keer per jaar vindt dit unieke moment plaats. Iets wat best bijzonder is, een al jarenlange traditie. Ik heb het over de Appleby horsefair.

Het is vroeger ontstaan toen we nog niet de communicatiemiddelen hadden van nu. Om elkaar te ontmoeten en om te zien hoe het met elkaar ging hadden de gypsy’s de afspraak om allemaal in het eerste volle weekend in juni naar het plaatsje Appleby te komen.

King James II of England heeft in 1685 toestemming gegeven voor deze enorme ontmoeting tussen de gypsy families. Iets wat best wat voeten in de aarde had, maar gelukkig is het tot op de dag van vandaag een evenement waar wij, als buitenstaander, ieder jaar weer een kijkje mogen nemen.

Je moet niet bang zijn voor modder, het is tenslotte Engeland en het risico op regen is best aardig aanwezig. Dat is ieder jaar een gok, soms zitten we aan de waterkant in de zon, en soms banjeren we gezellig door de modder.

Het is een kleurrijk gebeuren, welke gepaard gaat met gezelligheid, vriendelijke mensen, behoorlijk veel controle voor mens en dier, en bovenal de levensstijl van de gypsy’s, die zeker gerespecteerd hoort te worden als je daar bent. Het is tenslotte hun gebeuren waar wij min of meer te gast mogen zijn.

Maar genoeg geschreven, hier komen nog wat foto’s.

Even voetjes van de vloer 😉

En na een paar heerlijke dagen, in de bus terug richting de boot. Op de snelweg kwamen we nog een verrassing tegen.

Nog een jaartje geduld, dan gaan we weer op pad.

Geniet van de dag en het mooie weer!

Liefs,

Joosje

Advertentie

8 gedachtes over “Appleby horsefair

Reacties zijn gesloten.