Tikketak

Zachtjes tikt de regen tegen ’t zolderraam….. Nou zachtjes…… Als ik zo eens naar de berichten luister op de radio en kijk naar de grote, afgebroken takken langs de weg, was het niet echt zachtjes.

Bij ons viel het naar mijn gevoel wel mee qua weer, en zo’n regenbui is heerlijk voor de tuin en het gras. Alles had het hard nodig. Wel grappig om te zien hoe snel mensen klaar zijn met regen, het is nog maar dag 1 wat dat betreft, maar sommigen lopen nu al te balen.

Tja, het kan niet altijd zonneschijn zijn, dat is helemaal niet goed voor de natuur en dus ook niet voor onszelf. Natuurlijk loop ik liever buiten met de honden als het niet met bakken naar beneden komt zetten, maar in de brandende zon is ook niet altijd alles hoor. Waar ik wel echt van kan genieten, is de geur na zo’n eerste regenbui na droogte. Zo lekker fris, ik adem dan nog eens extra diep in en geniet. Net als ik straks weer van lekker weer geniet hoor, dat geef ik eerlijk toe.

Nu ook nog hopen dat ik weer meer tijd vrij kan maken om te bloggen en om te lezen, want dat schiet de laatste tijd niet echt op tot mijn grote spijt. Ik schaam me diep…. Zal maar denken, wat in het vat zit, verzuurt niet. Wie weet komt het er meer van als het even blijft regenen ;-).

Liefs,

Joosje

Foto door Simon Matzinger op Pexels.com
Advertentie

7 gedachtes over “Tikketak

  1. Hier ook maar éé bui, een knoerharde, dat wel.
    Niet alleen nodig voor de grond, ook voor onszelf. Het is een paar dagen flink broeierig geweest.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.