Smartphone

Onze smartphone, niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. De huidige generatie groeit ermee op. Handig! Maar ook onhandig, letterlijk en figuurlijk. Steeds de telefoon in je handen, je komt er letterlijk en figuurlijk handen door te kort.

Altijd bereikbaar zijn of eigenlijk kunnen zijn, soms fijn, maar vaak ook gewoon niet. Met die telefoon op zak lijkt het wel of je nooit eens rust hebt. Ben je net druk bezig, tringgggg, of blieb, een appje. Zo fijn op bepaalde momenten dat je het geluid gewoon uit kan zetten of gewoon simpelweg je telefoon eens lekker weg te leggen.

Met autorijden is die telefoon uit den boze, maar ook met fietsen vind ik zelf. Kom je weer een fietser tegen, druk aan het appen of een spelletje aan het doen, ze zien je eerst niet, en als ze je zien, schrikken ze zich rot. Menig keer om deze reden een scheldpartij gehoord. Tja, als je besluit om je helemaal af te sluiten voor ander verkeer als je lekker fietst en appt, dan krijg je dat schrikeffect.

Maar er is ‘hoop’, er komt een verbod op smartphone gebruik voor bij de fiets. Gelukkig! Telefoongebruik en fietsen is simpel weg niet handig of veilig, net zo min als dat het handig en veilig is tijdens het rijden in de auto. Zijn we dan echt met z’n allen zo verslaafd dat we dat ding niet even weg kunnen leggen? Misschien ben ik gewoon wel ouderwets ;-).

Veilige groet,

Joosje

Advertentie

5 gedachtes over “Smartphone

 1. Het werd tijd, dat verbod had er al lang moeten zijn.
  Wij fietsten menigmaal in de buurt van scholen, dan zie je wat jij beschrijft.

  Zelf heb ik alleen een tablet en een ouderwetse gsm, genoeg om te bellen en voor dringende sms-jes.
  Advies als ‘koop er ook ‘ns een mam’ leg ik naast me neer. Maar zeg nooit nooit. ☻

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is niet ouderwets hoor. Smartphone is zeker gevaarlijk in de verkeer. Zelf komen steeds meer op de fietsen doen met de mobiel. Dan krijg je ongelukken ervan. Ik laat vaak in de tas. Alleen hoog nodig gebruikt ik van. Soms laat ik thuis maar liggen. Fijne dag.

  Like

Reacties zijn gesloten.