Drukte en voorjaar

Het is even stil geweest op mijn blog. Momenteel is het een drukkere periode, dat hebben we allemaal wel tussendoor. Een uitzondering op de regel ben ik dus niet. Niet dat het persé negatief is om in zo’n drukkere periode te zitten, na de storm ook immers ook wel de stilte. Denk dat het ook wel een beetje bij de tijd van het jaar hoort. De buitenboel moet worden gedaan, net als allerlei achterstallige klusjes die de afgelopen tijd zijn blijven liggen.

De examenkandidaten zitten volop in de tentamens of komen er net uit, en maken zich op voor straks hét examen. Deze drukke priode valt ook altijd in het voorjaar. Een drukke en spannende tijd voor ze. Het lijkt wel dat er tegenwoordig veel meer bij komt kijken dan bij ons vroeger. Eigenlijk weet ik dat bijna zeker, of hebben wij het anders ervaren?

Het voorjaar brengt ook veel moois, de opkomende bloemen, de takken van de bomen die her en der groene blaadjes krijgen, de mooie bloessem aan de bomen, lammetjes in de wei, veulens vrolijk huppelend naast hun trotse moeder, zo is er zoveel om naar te kijken. Misschien vertelt moeder natuur ons wel dat we ook tussendoor het gas los moeten laten om te genieten van al dit moois. Genieten hoeft immers niet moeilijk te zijn, als we maar even de tijd nemen om bij al het moois om ons heen stil te staan. De dieren om ons heen geven het goede voorbeeld, zij genieten er in ieder geval van, dat is duidelijk te zien. Kortom, het voorjaar zet van alles in beweging, bij mens en dier.

Geniet van al het moois!

Liefs,

Joosje

fullsizeoutput_1174

 

Advertentie

3 gedachtes over “Drukte en voorjaar

  1. De examens zijn tegenwoordig best wel pittig hoor. Wanneer wij vroeger het Aap, Noot, Mies uit het hoofd konden opdreunen, kregen we al een diploma…hahaha! Genieten van al het moois in de natuur momenteel doe ik zeker hoor! Een mooie foto van het blije paardje.

    Geliked door 2 people

  2. Vroeger was het ook hectisch maar er werd thuis mider aandacht aan geschonken, bij ons tenminste. Ik was de achtste die het meemaakte.
    Straks is alles achte rde rug en kun je het er van nemen.

    Like

Reacties zijn gesloten.