Klein geluk

De markt, een wekelijks terugkomend gegeven. Ook het slechte weer laat de kraamlieden niet stoppen om hun wagens naar de markt te rijden. De eersten zetten hun wagen neer, de kaasboer, de visboer, langzaam aan loopt het vol. Ook de mensen komen door weer en wind om hun wekelijkse stukje kaas, vis of andere lekkernijen te halen.

De markt bij ons in de buurt heeft ook twee speciale vaste klanten, het is een van de hoogtepunten van de week voor ze. Geduldig wachten ze tot het zover is, de neusjes gaan de lucht in en snel gaan ze op pad.

Parmantig lopen ze door de straat, zelfs door wind en regen. Staart omhoog, op een drafje en als ze in de buurt zijn kondigen zichzelf aan met ‘miauw’. De klanten geven ze een aai en wat aandacht, maar nog belangrijker, de visboer geeft ze een stukje vis, de kaasboer een stukje kaas. Smullen geblazen! Rustig blijven ze in de omgeving van de kraam wachten tot de marktlieden hun spullen weer pakken om naar de volgende locatie te gaan. Het geeft wel wat gezelligs, die twee fans. Ze horen inmiddels echt bij het straatbeeld.

Zo zie je maar weer, het zit in kleine dingetjes. Voor deze twee poezen is het op de dag van de markt een stukje vis, een stukje kaas en een aai, ze zijn snel tevreden. Moeten we misschien een voorbeeld aan nemen 😉.

Liefs,

Joosje

 

Advertentie

9 gedachtes over “Klein geluk

  1. Hopelijk word volgende week beter weer. De markt loopt niet zo bij ons vol met deze weer. Brrr… Gelukkig komen de mensen wel. Schattig poes om te zien. Zeker bedelen bij viskraampjes. Echt heel mooi deze foto. Fijne avond.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.