#doeslief

De tijd is de afgelopen dagen of bijna twee weken voorbij gevlogen. De carnaval is geweest, de schoolvakantie, mooi lenteachtig weer, nu de overgang naar slecht weer. Bah, wat een wind steeds. Helaas, we moeten het ermee doen.

Wat ik de afgelopen week regelmatig voorbij heb zien en horen komen, is de campagne van Sire #doeslief. Een heel goed initiatief, het maakt mensen weer even bewust van het eigen gedrag. Triest eigenlijk dat het nodig is, maar het is helaas dus wel het geval. Vooral op internet schrik ik me af en toe helemaal rot van het taalgebruik van mensen, het veroordelen, respectloos gedrag. Er zijn een groep mensen die denken dat ze toch anoniem zijn, en dus maar kunnen gooien met scheldwoorden, veroordelingen en bedreigingen als ze er zin in hebben. Zo jammer…. Nu hoorde ik op de radio verkeer, het gedrag op de weg laat ook nog wel eens te wensen over. Weer die anonimiteit die sommigen denken te hebben.

Gelukkig zijn er een nog grotere groep mensen waar deze campagne niet van toepassing op is. Even iemand helpen om de boodschappen in de auto te zetten als je ziet dat het moeilijk gaat, of heel simpel gewoon in het verkeer iemand er normaal tussen laten als je ziet dat ze moeten invoegen, schiet echt een stuk meer op voor de doorstroom. Zo kan ik nog een heleboel voorbeelden opnoemen, gelukkig maar.

Dus #doeslief voor een ander, en voor jezelf. Daar wordt het allemaal een stukje mooier en gezelliger van.

liefs,

Joosje

Foto door Pixabay op Pexels.com
Advertentie

7 gedachtes over “#doeslief

  1. Een broodnodige actie, niet alleen voor interne, ook de agressie tegen hulpverleners vind ik vreselijk.
    Je snapt niet wat ze bezielt.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.