Complimentendag

Vaderdag, moederdag, dierendag, allemaal bekende dagen. Zo zijn er nog een heleboel meer, je kan het haast niet zo gek bedenken, er kan zo maar een speciale dag voor zijn.

Vandaag is het complimentendag, ik zag het vanmorgen toevallig voorbij komen, anders had ik het ook niet geweten. Maar een leuke dag om eens bij stil te staan, het kan een hoop positiviteit geven, dat is altijd goed. In het dagelijks leven is het helaas heel vaak zo dat de negatieve dingen sneller benoemd worden dan de postieve dingen. Een klein voorbeeld, als je gekookt hebt en iemand vindt het minder lekker, dan hoor je het snel genoeg, is het wel lekker, dan hoor je bijna nooit dat je lekker gekookt hebt. Het is maar een klein voorbeeld, maar op bijvoorbeeld de werkvloer zullen er nog tal van voorbeelden zijn.

Een compliment kan er echt voor zorgen dat iemand even opbloeit, hoe mooi is dat? Vandaag ga ik er zeker bij stilstaan, een welgemeend compliment mag zeker gehoord worden. En misschien iets ‘out of our comfortzone’, een complimentje geven aan jezelf kan ook lucht geven. Een keertje denken ‘goh, dat heb ik toch goed opgedaan of opgelost’, daar is niks mis mee.

Dus, laat ik hier beginnen, complimenten voor jullie mede bloggers die tijd en energie steken om wat moois op papier te zetten en dat te delen met ons allemaal. Of het nou gaat om schitterende foto’s, een standpunt, een verhaal, een recept, of gewoon de dingen die we tegenkomen in het dagelijks leven. Mooi dat we het met elkaar kunnen delen, zo kunnen we toch een beetje onze wereld verrijken en een kijkje nemen naar de dingen door andermans ogen.

Liefs,

Joosje

animal animal photography blur close up

Foto door Pixabay op Pexels.com

Advertentie

9 gedachtes over “Complimentendag

 1. Dank voor het compliment en hetzelfde aan jou.
  Meestal vergeet ik het, je moet het al toevallig tegenkomen zoals hier.
  Gister klopte ik mezelf al op de schouder: de ramen gelapt aan de buitenkant en ik was net voor de regen klaar. ☻

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie blog, ik doe niet echt aan zulke dagen. Maar ik ben wel zo iemand die mensen een compliment maakt. Vandaag nog een moeder die haar dochter terecht wees. Gewoon omdat het zo makkelijk is ouders alleen af te zeiken als ze het verkeerd doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig blog. Het doet dit goed. Dan maakt je dagje weer goed voor jou. Mooie eekhoorn foto heb je daar staan. Fijne week gewenst.

  Like

Reacties zijn gesloten.