Winterpret

Zoals ons bazinnetje al schreef, het is winter, echt koude voetjes weer. In ieder geval hebben onze baasjes daar nu makkelijker last van. Wij, stoere honden, hebben dat gelukkig niet. Een jas, sjaal, muts, wanten, we hebben het allemaal niet nodig. Koud hebben we het niet, we hollen ons wel warm in de sneeuw! Ik bedoel, zo vaak zien we die sneeuw nou ook weer niet, en zo voor de afwisseling vind ik het best lollig, net als Milka.

Wandelen door de sneeuw is heerlijk, en ook grappig! Wij lopen heerlijk door, kunnen rondhollen zonder uit te glijden, maar ons bazinnetje….. Geen idee wat zij allemaal aan het doen is als ze met ons naar buiten gaat, maar soms roept ze ‘Nee, niet trekken nu’ of ‘Let op, wachten’. Om de een of andere vage reden schuifelt ze regelmatig in de sneeuw in plaats van dat ze een lekker stuk met ons mee gaat hollen. Logisch dat ze het koud heeft en al die overbodige dingen zoals een jas, sjaal, muts en wanten nodig heeft. Snap ook niet waarom ze op sommige stukken zo moeilijk en voorzichtig loopt.

Wij zouden Paco en Milka niet zijn als we het bazinnetje niet even de helpende poot bieden en haar laten zien en voelen dat ze best snel kan in de sneeuw. We zetten wat spanning op de riem en 1, 2, 3…. Trekken maar!!! Joehoe, ze glijdt zo achter ons aan :D. Toch handig, zo kun je hard en dat zonder zelf te lopen! Wij vinden het wel grappig, maar het bazinnetje vindt het schijnbaar iets minder leuk. Met een rood hoofd houdt ze zich goed vast, roept ‘Ho, wacht, niet trekken!’ Hondenhumor noemt ze dit soort acties, en stiekem heeft ze ook wel gelijk. Het is ook grappig om haar even te laten schrikken. Niet verklappen hè? Ons geheimpje ;-).

Veel sneeuwplezier!

Grote poot, Paco

Advertentie

9 gedachtes over “Winterpret

  1. Heerlijke hondenolumn. Paco heeft makkelijk praten, hij hoeft niet twee hondjes bij zien te houden. 😀

    Na wat gepruts is het volgen in orde: ik krijg je berichten binnen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.