Rekentoets

Het is hier zover, de beruchte rekentoets staat voor de deur. De gedachte alleen al, brrrrr. In mijn tijd hadden we die toets nog niet, gelukkig. Want het er weer eentje extra. Een extra toets waar de gemiddelde examenkandidaat niet vrolijk van wordt.

Zo ook hier, de rekentoets staat voor een en al ellende! De verhalen die al jaren de ronde doen over de moeilijkheidsgraad helpen er niet bij. Het ligt natuurlijk ook niet direct in de natuur van de gemiddelde puber om zich positief uit te laten over zo’n extraatje voor je eindexamen.

Duidelijkheid over het beleid van de toets is iets wat er her en der aan ontbreekt. Wordt het verplicht, niet verplicht, welk cijfer moet je nou minimaal halen om te slagen, hangt mijn diploma er echt van af?

AAAAAGGGHHH

Nee, dat rekenen is niks. ‘Gebruiken we nooit’ is een veelgehoorde reactie. Nou nooit…. Uitverkoop, hoe duur is dat favoriete truitje nu? Of die mooie schoenen? Hoeveel vragen moet ik goed hebben om een voldoende te kunnen halen? Ik wil zo graag dat ene ding kopen, hoeveel heb ik op mijn rekening staan en wat hou ik nog over? Of ook een belangrijke, wat is de voordeligste abonnement voor mijn telefoon? Het liefst zo min mogelijk betalen voor zoveel mogelijk MB’s.

Stiekem gebruiken we dat rekenen veel vaker dan we denken. Het is toch wel heel erg handig als je het een beetje kan.

En die toets? Vaak leert de ervaring dat het met wat voorbereiding best wel eens mee kan vallen.

Voor degene die de toets binnenkort gaan maken, veel succes!!

Groetjes van een toch wel blije Joosje die de toets in het verleden niet heeft hoeven maken🤫.

Advertentie

6 gedachtes over “Rekentoets

 1. Kunnen rekenen, is toch wel belangrijk hoor. Sommige meisjes achter de kassa kunnen het eigenlijk niet meer, alles wordt automatisch voor ze gedaan, ook wat en hoeveel ze eventueel terug moeten geven aan wisselgeld.

  Geliked door 1 persoon

  • De een gaat het beter af dan de ander. Zelf ben ik ook meer talig aangelegd, maar nu ik zo eens over de schouder van de kinderen meekijk, merk ik dat ik sommige dingen toch nog best beheers. Valt me niet tegen 😉.

   Like

 2. We rekenen er wat af, vaak ongemerkt.
  De toets hadden wi niet, ik weet ook miet of ik het zou halen.
  Ik wens de deelnemers (slachtoffers?) succes!

  Like

Reacties zijn gesloten.