Bijna het normale ritme

Het blijft maar donker buiten, het weer werkt niet mee, het is koud en regenachtig. Ja, de een vindt het met die kou wel meevallen, ik niet, ik heb het nu eenmaal snel koud. Een beetje een sombere start van dit jaar, maar we doen het er gewoon mee. Kunnen we nog even gezellig een kaarstje aansteken, ’s avonds de openhaard aan, boekje erbij. Zo zien we maar weer, ieder nadeel heeft z’n voordeel.

Door het andere ritme van de afgelopen feestdagen loop ik hopeloos achter met mijn leeswerk hier op wordpress. Bloggen is er ook een paar dagen niet van gekomen, maar ik pak de draad weer op! De schoolvakantie is weer bijna voorbij (ik reken het weekend lekker mee als vakantie) en we moeten bijna weer aan de slag. Hallo wekker is het maandag, net als de rest van de week. Eigenlijk vind ik het niet erg, weer even in het gewone ritme komen. Ik zal de jongens het hier niet laten horen, want die kunnen er wel eens anders overdenken. 

Ondertussen kijk ik naar de hondjes, Paco en Milka, die liggen heerlijk op een rolletje te slapen en genieten ervan dat ze lekker warm binnen zijn.  Wie de uitdrukking ‘hondenweer’ ooit heeft bedacht, dat weten ze niet, maar zij zijn met de regen liever binnen dan buiten. Vind het niet gek, het is echt brrrrrrr buiten. Toen ik ze ging uitlaten liepen ze vol enthousiasme mee, om zich daarna maar zo snel mogelijk weer om te draaien op weg naar hun warme huisje. Ze zijn oh zo blij als ik de riemen pak, helemaal gelukkig, en ze zijn ook weer dolblij als ze binnen stappen. En wat het dan voor hen echt afmaakt, is met vieze pootjes naar binnen racen, hard remmen en een sliding stop maken dwars door de kamer. Maar dan wel het liefste als ik net heb gedweild, dan zie je het beter. Dat krijg je ervan als ze je net ontglippen als je de pootjes droog wil maken. Hondenhumor. 

Inmiddels geniet ik lekker even van de rust om mij heen. De hondjes liggen lekker te slapen, de jongens vermaken zich met een spel, en ik? Ik zit lekker even een beginnetje te maken van het nieuwe blog-jaar. Dat ik dit jaar maar genoeg inspiratie mag krijgen, en vooral kan genieten van alle blogs die jullie schrijven!

Fijne dag,

Joosje

business identity blank stationery set on wood background

Foto door Kaboompics .com op Pexels.com

Advertentie

10 gedachtes over “Bijna het normale ritme

  1. Neem het ervan, net als de honden, ga desnoods bij ze liggen☻
    Wat bloggen betreft: het is geen wet dat je elke dag iets moet schrijven.

    Geliked door 1 persoon

  2. weten die honden veel, bij de kippen moet je wezen, die reageren heel precies op het groeiende daglicht. Ze gaan nu al een dik halfuur vroeger op stok dan in de donkere dagen voor kerstmis.

    Like

Reacties zijn gesloten.