Terug, vooruit, en nu

Zondagochtend, op mijn telefoon kijk automatisch naar het weer. ‘Vandaag grijs met weinig kans op zon’. Hmmmm, niet echt aanlokkelijk maar we doen het er mee. Een mooie gelegenheid om de blogs te lezen van mede bloggers.

Veel terugblikken, mooie ervaringen, minder mooie en trieste momenten, alles hoort erbij. Zo ook hier, stiekem kijk ik achterom, een jaar met echte hoogte- en ook echte dieptepunten. Mooie en minder mooie momenten om naar terug te kijken, maar een ding hebben ze gemeen, uit alle ervaringen kunnen we leer trekken.

Iets wat ik ook steeds opnieuw leer is om niet altijd achterom te kijken, sommige negatieve dingen belemmeren dan in de toekomst en in het heden. Vooruit kijken, vooruit denken, dromen, weten wat je wel en wat je niet wil, dat is ook belangrijk. Zo werd ik er laatst weer door iemand op tactische wijze attent op gemaakt. En dan last but not least, leef ook in het nu, vandaag, het moment. Dit is er, maak er wat van, zorg voor elkaar, geniet! Het verleden is geschiedenis waar we leer uit moeten trekken (heel belangrijk) met ook mooie momenten waar we na van kunnen genieten, de toekomst is nooit zeker maar iets waar we op zekere hoogte naartoe kunnen werken, en vandaag, vandaag kan het verschil maken, iedere dag opnieuw. Maak die ene beslissing, ga doen waar je gelukkig van wordt of gaat worden. Hoe moeilijk de eerste stappen ook kunnen zijn. Pak de telefoon en bel diegene die je al zo lang wou spreken maar uit het oog verloren bent.

Kom nu maar op met deze grijze dag! Zometeen ga ik lekker met de honden op stap en als ik koud terug zou komen, kan ik mezelf lekker binnen lekker opwarmen met een heerlijke kop thee.

Fijne dag en pas goed op jullie zelf en de ander.

Joosje

Advertentie

6 gedachtes over “Terug, vooruit, en nu

Reacties zijn gesloten.