Driving home for Christmas

Ik kan er niks aan doen, maar ‘driving home for Christmas’ zit me de hele dag al in mijn hoofd. De kerstdrukte is in volle gang, in de winkels, op straat, bij de kapper, noem maar op. Soms ook op de weg, in de file. Zo stond ik laatst net als zovelen ook vast in de file. Geen enorm lange, maar net lang genoeg om eens rustig om me heen te kijken. Radio aan, er klinkt op bijna iedere zender een kerstliedje. Soms tot vervelends toe, maar zeker niet altijd, ik vind het ook wel gezellig. Het kan ook maar één seizoen per jaar, dus ach, waarom niet? Het is immers bijna kerst.

Terwijl ik in de file stond zat ik een beetje mee te zingen met de kerstliedjes, en keek een beetje om me heen. Nongelant keek ik naast me, daar zat iemand, net als ik, met hetzelfde kerstliedje mee te zingen. Niet dat ik diegene kon horen, maar je kon het wel zien. Grappig. Achter mij, nog een paar die mee zaten te zingen. De stemming leek er in die auto goed in te zitten. Vind dat erg leuk om te zien, word er best vrolijk van.

Niet iedereen zit in de kerststress, of zit er nog niet in, en laten we hopen dat ze er niet inkomen. Stress rond kerst is niet de bedoeling van het kerstfeest lijkt me. De kerststress laat ik dus ook lekker varen.

Nu is het nog maar twee dagen, dan is het tijd voor de kerstvakantie. Ondertussen glijden mijn gedachten weer af naar iedereen in de auto, meezingend met kerstmuziek. Allemaal ‘driving home for Christmas’.

Iedereen alvast fijne, stressvrije, gezellige en gelukkige dagen toegewenst.

Joosje

macro shot photography of brown volkswagen van figure on table

Foto door Nubia Navarro (nubikini) op Pexels.com

Advertentie

7 gedachtes over “Driving home for Christmas

Reacties zijn gesloten.