December en boodschappen

Ja hoor, het is december, de winkels staan overvol met allerlei luxe lekkernijen. Eerst begon het met Sinterklaas, je brak bijna je nek over de pepernoten, chocoladeletters en de taitai. Echt ieder hoekje van de soepermarkt wordt hiervoor benut.

Sint de deur uit, uitverkoop van de pepernoten, chocoladeletters en taitai. Daarna even ruimte om weer te lopen, hè hè. We kunnen weer normaal met de winkelwagen door het gangpad. Helaas was dit van hele korte duur, alles staat inmiddels weer vol met spullen voor het kerstdiner. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. Ik kijk eens naar de data die op de verpakkingen staan. Goed tot net in het weekend. Tja, daar sta je dan met je kerstspulletjes die je nog niet aan hoeft te schaffen voor kerst omdat het dan inmiddels vanzelf de koelkast uitloopt. Of beginnen we gewoon alvast met ‘voor eten’ zodat we weten wat lekker is en wat niet? Nee, toch maar niet.

Bij de gedachte dat we met z’n allen door die drukke winkel lopen net de dag voor kerst, ja een mens moet ook gewoon kunnen eten, dacht ik slim te zijn en wou ik mijn boodschappen voor een keer thuis laten bezorgen. Net als de rest van de omgeving die in dezelfde winkel boodschappen haalt natuurlijk. Da’s nou pech, alles is vol. Wie weet is het dan een stukje rustiger op die maandagochtend? Vrees met grote vrezen.

Even langs bij de bakker en de slager, de bestellijsten vliegen om je oren. ‘Wel op tijd bestellen, anders loopt u het mis’.  Oh oh oh, december wat doe je ons aan? De gezelligheid van lekker warm thuis voor de openhaard zitten met wat lekkers, heerlijk! Gewoon gezellige stressloze feestdagen in plaats van nu al zitten te zweten over wat je gaat maken en hoe je het in huis krijgt. Toch maar pizza uit de oven met kerst? Nee, dat is het ook weer niet.

Adem in adem uit, we zien het wel tegen die tijd. Ik ga gewoon lekker vroeg er op uit en zorg dat ik voldoende in de diepvries kan stoppen om te voorkomen dat ik over de koppen heen moet lopen in de hoop het laatste brood te bemachtigen en de laatste lekkere dingetjes voor in huis.

Een conclusie kan ik denk ik wel trekken, als we zouden insneeuwen met de feestdagen, niemand de deur uit zou kunnen om direct na de kerst naar de supermarkt te racen, dan zou nog niemand omkomen van de honger. Het lijkt wel of er voor de rest van het jaar 2018 wordt ingeslagen. Misschien alleen nog op de allerlaatste dag van dit jaar nog naar de winkel voor oliebollen en appelflappen?

En dit alles om begin januari wakker te worden en tot de conclusie komen dat het nu toch echt heel erg tijd is om op dieet te gaan. Hoe zou dat nou toch komen…….

Alvast veel voorpret voor de feestdagen en heel veel succes met de het doen van de boodschappen!

Joosje

grocery cart with item

Foto door Oleg Magni op Pexels.com

Advertentie

5 gedachtes over “December en boodschappen

 1. Het is telkens weer een gedoe.
  Een voordeel is dat ik mijn bakkunsten☻ niet meer hoef te vertonen sinds de kinderen zijn uitgevlogen.
  Dit jaar heb ik voor een klein kringetje een catering in de arm genomen, voor het eerst. We zijn benieuwd of het bevalt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is altijd wel gedoe met de feestdagen. Dan loopt de storm om te boodschappen. Helaas vieren wij met de tweeën met de kerst. Omdat met omstandig mee zit bij ons. Gaat niet lekker met onze familie. Maar we hebben toch voor ons kerstboom neergezet. Dit zie je volgende blog bij ons. Dus het word voor ons éénvoudig eten. NIet zo duur. Gewoon zelf eten. Wij gaan fondue doen. Maakt klein beetje gezellig hoewel…… Wij nemen geen dure eten. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Wij houden het ook gewoon simpel met eten. Geen gekke dingen, gewoon samen als gezin, even tijd voor elkaar.
   Wat naar dat het niet lekker gaat met jullie familie. Hopelijk toch een paar fijne dagen. Fijn weekend!

   Like

Reacties zijn gesloten.