December

Het is inmiddels alweer december. Een rare maand vind ik altijd. Eerst nog Sinterklaas, een echt kinderfeest dat er voor de kleintjes helemaal bij hoort. Dan Kerst, ook op allerlei manieren in te vullen, en oud en nieuw. Voila, 2019 staat voor de deur. Voor we het weten, miep zoef dag drukke december maand.

Het is misschien te vroeg om terug te kijken naar het afgelopen jaar, toch kijk ik soms even over mijn schouder.  Tot nu toe een jaar met ups en downs zoals bij zovelen onder ons. Een jaar dat begon met begravenissen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe plannen, trieste en mooie momenten, nieuwe stappen, een heerlijke zomer en een (te) warm einde van het jaar. Bijna geen druilerig weer, de mooie dagen voerden duidelijk de boventoon. Ook wel eens prettig. Gisteren was het hier 14 graden, en dat in deze tijd. Hondjes blij, lekker buitenspeel weer, hollen, graven, spelen. Even nagenieten voor ze.

Stiekem hoop ik ondertussen op nog een beetje winterweer. Zo rond het vriespunt, zonnetje erbij, mooie plaatjes van sneeuw die ’s nachts gevallen is, schaatsen op de sloot en op de ijsbaan. Althans, kijken naar schaatsen dan hè? Want zelf schaatsen is niet zonder risico voor mijzelf en mijn omgeving ;D. Nee, ook al heb ik Nederlands bloed door mijn aderen stromen, schaatsen kan ik niet goed of eigenlijk gewoon niet. Zo heeft ieder z’n kwaliteiten. En daarna, op naar het voorjaar! Het licht, de opkomende bloemen, de opnieuw groen wordende bomen, het gras…

Maar nu nog geduld. Eerst december. Ja december, wat ga je ons nog allemaal brengen? We zullen het zien….

Liefs,

Joosje

advent architecture blur business

Foto door Torsten Dettlaff op Pexels.com

Advertentie

9 gedachtes over “December

 1. Misschien is het maar goed, dat we niet weten wat december en volgend jaar ons zal brengen. Ik ben altijd weer blij wanneer al die feestelijkheden voorbij zijn. Schaatsen heb ik nooit geleerd, en heb het ook niet gemist.

  Geliked door 1 persoon

 2. Alles staat nog open maar winter zit er deze maand niet in, aldus een weervrouw.
  Ik moet zeggen dat ik de warmte van de afgelopen dagen kon waarderen maar een strenge winter, daar hoop ik op. Sneeuw tot de dakgoot en meer van dat…☻.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk zelf deze maand geen winter krijgt. Het is zo leuk gezicht overal sneeuw en ijs. Tegenwoordig is ijs ook niet meer betrouwbaar om te schaatsen. Feesten deze voor ons ziet niet in bij ons. Helaas!

  Like

Reacties zijn gesloten.