Herfst!

Het is weer herfst. Dat houdt voor ons als trouwe viervoeters in dat het tijd is om lekker bank te hangen en te kijken naar iedereen die onder een afdakje (ze noemt het paraplu) voorbij komt lopen. Dat ziet er toch niet uit? Bang om nat te worden zeker. Oké, leuk vinden wij het ook niet om in de regen te wandelen, natte vacht, vieze poten die als we binnen komen na een wandeling met een handdoek schoon worden gemaakt. Heel irritant, dat gekriebel onder je pootjes. En wil je na zo’n wandeling even lekker op de bank kruipen, dan moet je er gelijk weer af! Nou ja zeg…. Zelf kunnen ze natuurlijk wel weer op de bank gaan zitten als ze willen, heel oneerlijk.

Maar genoeg geklaagd. De herfst is ook leuk! Elke ochtend kun je lekker langer in je mandje blijven liggen, kleine bijkomstigheid, onze baasjes maken ons dan wel weer wakker door ’s morgens heeeeeeeel vroeg het licht aan te doen. Maar we trekken ons er weinig van aan hoor, gewoon blijven liggen.

Een ander voordeel van de herfst, en dat is echt heel leuk, blaadjes!! Overal blaadjes op de grond in de tuin, langs de weg. Daar doorheen banjeren is leuk!!! Het ritstelt onder je pootjes, dwarrelt door de lucht als het waait en als je er heel hard doorheen rent. Echt geweldig! Nou moet ons bazinnetje die blaadjes niet gelijk op gaan ruimen natuurlijk, dan is de lol er voor ons gelijk af. Wel heeft ze ons bang geprobeerd te maken door te vertellen dat die prikballen (ze noemt ze nog steeds egels) de blaadjes nodig hebben tijdens hun ‘winterslaap’. Nou, we geloven er niks van hoor! We blijven gewoon lekker door de blaadjes banjeren. En als we toch een prikbal tegen komen, dan vertellen we die gelijk dat het onze tuin is met onze blaadjes, wij mogen hier ook rondhangen en spelen!

Gelukkig zijn we ze niet weer tegengekomen, laten we hopen dat dit ook niet gaat gebeuren. Maar goed, we zullen zien. Voorlopig spelen wij nog gewoon lekker tussen de blaadjes!

Tot snel!

Pootje van Paco en Milka

photography of maple trees

Foto door Johannes Plenio op Pexels.com

Advertentie

4 gedachtes over “Herfst!

Reacties zijn gesloten.