Pubers en eten

Een van de eerste dingen die ik ’s morgens hoor is ‘Mam, wat eten we vanavond?’ En er is altijd minimaal eentje die er bijvoorbaat al commentaar op heeft. Eentje is flexitariër, oftewel, hij eet binnenshuis geen vlees, maar als we uit eten gaan, dan vaak weer wel. Heel handig, maar niet heus. Minder vlees eten, daar is niks mis mee. Regelmatig krijg ik te horen hoe de vleesindustrie een grote bijdrage levert aan een slecht milieu. Bovendien vind ik het ook geen leuk gezicht als ik die slachttransporten voorbij zie rijden. Alle dieren op elkaar gepropt richting het slachthuis. Bah!

Dus ja, het hele gezin doet gedeeltelijk mee. Vleesvervangers zijn er steeds meer, de een is wel lekkerder dan de ander, dat moet ik toegeven. En wat creatiever met groente doet ook een hoop, hoewel dat nog wel eens een dingetje is voor de jongens. Dan komen we bij vis, dat is ook niet echt iets wat thuis op het menu past. Nee, het zijn geen viseters, in tegendeel. Alleen onze jongste, die houdt wel van vissticks zo nu en dan.

Ieder nadeel, hoe onhandig soms ook, heeft zijn voordeel. Zo ontdek ik steeds meer lekkere dingen zonder vlees. Lang leve het internet!

Maar soms, soms vraag ik me af, zou je als amateurthuiskok ook gek van koken kunnen worden? Want soms….

Joosje

Advertentie

5 gedachtes over “Pubers en eten

  1. Pubers eten doen dan moeilijk. Dan lusten vaak niet willen opeten. Moeder maken altijd zo lekker eten. Zonder vlees kom je zeker achter bij internet. Maken altijd wel gezond om te eten. Foto eten ziet goed uit. Puber kunnen lastig zijn. Kwestie aanwennen.Fijne avond.

    Like

Reacties zijn gesloten.