Veiligheid voor alles

De titel zegt het al. Veiligheid voor alles. Ook als het gaat om de paardensport. We hebben immers genoeg middelen om het risico te beperken, mochten we ooit ten val komen, dus waarom gebruiken we dat niet? Een cap, een bodyprotector, best essentiele dingen voor tijdens het rijden. Ik bedoel, in de auto draag je toch ook een gordel, en op de motor draag je toch ook een helm? Dat heeft weinig te maken met ons vertrouwen in ons zelf, we denken tenslotte niet dat we een slechte chauffeur zijn als we een autogordel dragen, nee dat is ons aangeleerd, omdat het gewoon heel simpelweg veel ellende kan voorkomen.

Vroeger droegen we alleen een cap, een protector? Nooit van gehoord. Nu zie je het steeds meer, en is het voor kinderen op maneges zelfs verplicht, net als tijdens wedstrijden in bepaalde takken van de paardensport. Het is een kwestie van wennen, maar ook dat komt wel door het simpelweg te doen. Zelf vind ik het echt goed dat er meer aandacht aan besteed wordt. Het kan je een hoop leed besparen, dus waarom niet? In de zomer is het best warm, voordeel, je verbrandt er meer calorieën door ;-). In de winter daarintegen is het heerlijk tegen de kou. Zo zie je maar weer, alles heeft zo zijn voor- en nadelen. 😉

Onze kinderen zijn wel grootgebracht met cap en protector, ze weten niet beter. En zoals te zien is op de foto hieronder, nemen ze veiligheid heel serieus ;-).

Joosje

IMG_4713

Advertentie

4 gedachtes over “Veiligheid voor alles

  1. Pony met cap, 😀 😀 …
    Dat er ook protectors bestaan wist ik niet, het lijkt me wel goed. Ik denk dat het vooral de ouders van jonge ruitertjes een veilig gevoel geeft.
    In de cap zit versteviging, neem ik aan. Een soort vermomde helm?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.