Van lang naar kort

Je ziet ze zo vaak, van die leuke kapsels die fantastisch staan en lekker makkelijk lijken. Waarschijnlijk met de nadruk op ‘lijken’, want het moet dan wel perfect geknipt zijn, anders zit het nog niet.

Maar goed, kort of lang haar. Aan de meeste mannen hoef je het niet te vragen, die roepen allemaal in koor ‘lang natuurlijk’! Als je van dat mooie, dikke, goed vallende haar hebt, dan geeft ik ze gelijk. Maar of het nou altijd zo fijn is om lang haar te hebben? Nou nee. Moet er ook wel bij zeggen dat ik niet gezegend ben met zo’n mooie, dikke bos haar, ik heb van die ‘ik wil wel maar ik kan niet’ haren. Dun en fijn haar dus. Maar goed, genoeg geklaagd over mijn haardos.

grey hair blower near pink hair combs and scrunchies

Foto door Element5 Digital op Pexels.com

Al lange tijd zit ik te snuffelen bij kapsels voor dun, fijn haar. En dan ook nog iets wat bij de vorm van mijn gezicht past, dat is ook weer belangrijk. Waar ik steeds weer op uitkom is bij die leuke korte koppies. Niet ontzettend kort, maar gewoon leuk kort om zo maar te zeggen.

Aangezien ik in een huis woon waar ik de enigste vrouw ben, dat heb je met een man en twee zonen, zijn ze er hier geen voorstander van. Ik krijg dan van die reacties van ‘je moet het zelf weten, maar het ziet er vast niet uit’. En ‘je gaat het toch niet serieus doen he mam?’

Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben afgelopen week naar de kapper gegaan. Via de app had ik de heren al voorbereid en een afbeelding geappt met het kapsel wat ik wel leuk vind.

wfdzzhe4T7+mxmUWzBQWsA

Eenmaal in de kappersstoel heb ik wel even aan onze kapster om advies gevraagd. Ze weet wel wat ik over het algemeen leuk vind en wat niet, en heb haar de vrije hand gegeven. Daar ging mijn haar….. Mijn lokken lagen zo op de grond, ging heel snel. En het resultaat? Ik vind het zelf leuk! Moest even wennen, maar dat was ook zo gebeurd. En thuis? De jongens waren in ieder geval niet geamuseerd. ‘Veel te kort mama!’ en ‘Het ziet er  niet uit!’ Ach, ze hadden even tijd nodig. Gisteren vroeg ik of ze het nog zo erg vonden, en ze haalden hun schouders op. ‘Je moet het helemaal zelf weten mam’.

En zo gaat het dan. Aan een heleboel kunnen ze wennen, ook aan mijn kortere haren.

Fijne dag!

Joosje

Advertentie

6 gedachtes over “Van lang naar kort

  1. Wees er blok mee en trots op, het went vanzelf.
    Dit dilemma had ik jaren terug, ik was ongeveer 30.
    Toen pas zag ik dat kort haar een mooi gezicht (niet het mijne) beter deed uitkomen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.