Goed nieuws

Vanmorgen keek ik op mijn telefoon, even kijken bij het nieuws. Heb er onderhand eigenlijk mijn buik van vol, het is voor 99% negatief nieuws (of ligt dat aan mij), iets postiefs zie je veel minder vaak.

Nu was ik blij verrast dat er op de app van nu.nl een stukje was vrijgemaakt met goed nieuws! Speciaal omdat goed nieuws vaak wegvalt omdat het negatieve nieuws zo domineert. Van zo’n initiatief wordt ik nou blij, even de negatieve berichten aan de kant en tijd voor postieve berichten die eigenlijk te weinig aandacht krijgen.

Zo las ik dat deze week een aantal automobilisten op de A5 een heldendaad hebben verricht door een auto tot stilstand te brengen waarvan de bestuurder onwel was geworden. En dat ‘gewoon’ met eigen auto’s. Een heleboel ellende is hierdoor voorkomen. Ware helden, ze bestaan dus nog!

Er zijn zeldzame socorroduiven geboren in Burgers’ Zoo.  Altijd mooi een nieuw leven, al helemaal wanneer het gaat om een zeldzame diersoort.

Het andere positieve nieuws is dat Meghan en prins Harry een baby verwachten. Dat had ik wel meegekregen, dat werd wel aardig breed uitgemeten in het nieuws.

Wat ik opvallend nieuws vond, is dat New York een historisch weekend had zonder schietincidenten. En dat voor het eerst in 25 jaar. Onvoorstelbaar toch, dat het in 25 jaar zo vaak fout gaat met schietpartijen als gevolg. Maar laat ik even niet negatief erop terug kijken, maar aandacht geven aan het positieve, dat is tenslotte de opzet. Zou het dan misschien toch nog veiliger worden? Wie weet, hoop doet leven.

Verder zijn er zeker nog ontelbaar veel positieve dingen die zeker nieuwswaardig zijn. We zouden eigenlijk een dagblad moeten hebben met positief nieuws, gewoon even niet zo negatief. Of is dat de kop in het zand steken? Hoe dan ook, het voelt wel een stuk beter om goed nieuws te lezen dan al het negatieve.

Laten we voor een goed weekend gaan, met veel positieve momenten.

Fijn weekend en alvast een fijne week.

 

Joosje

creative smartphone desk notebook

Foto door Markus Spiske temporausch.com op Pexels.com

Advertentie

12 gedachtes over “Goed nieuws

  1. Ik hou van dat soort berichten, van die momenten dat mensen boven zichzelf uitstijgen tot hond redt baas uit sloot (krantenknipsel van jaaaaren geleden maar nog steeds spijt dat ik die niet bewaard heb).

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.