Wieltjesdag

Vanmorgen reed ik bij ons door het dorp op weg naar werk. Aan de zijkant van de weg liep een moeder die haar dochtertje hielp op de skeelers met haar andere dochtertje er achteraan op de step. Oh ja, woensdag. Ik herinner me weer de beroemde en beruchte woensdagen op de basisschool, dan was er ‘wieltjesdag’. Alle kinderen die het leuk vonden mochten dan met de skeelers, skateboard, step, eigenlijk alles op wieltjes, naar school. Ik zie mezelf nog met een rood hoofd achter de blauwe tractor van onze oudste zoon aanlopen. Extra vroeg vertrekken, want het ging natuurlijk een stuk minder snel dan op de fiets, en opgelucht zijn als je het net weer gered had om op tijd bij school te staan. Voor de leerkrachten was het vaak kunst- en vliegwerk in de pauze om alles in goede banen te leiden met al die kleintjes op skeelers, skateboard en van alles en nog wat op het schoolplein.

Die tijd is bij ons echt voorbij. De step en het skateboard staan in de hoek van de garage, toch maar eens kijken of ik er nog iemand blij mee kan maken. Onze grote pubers, die mij inmiddels echt voorbij zijn gegroeid, zie ik er niet meer mee over straat gaan. ;-).

De periode waar wij nu in zitten is een hele andere, de ‘wieltjesdag’ is bij eentje al vervangen door autorijles, heel wat anders maar oh zo leuk! De jongste fietst op een fiets waar ik onderhand te klein voor ben, die schiet echt de lucht in.

Leuk om zo van een afstandje terug te kijken. Moet eerlijk bekennen, dat ik de huidige fase ook erg leuk vind. Heel wat anders, een hele andere, nieuwe wereld waar ze nu in zitten. Mooi, die ontwikkeling. Voor we het weten hebben we straks twee studerende kinderen die hun vleugels uitslaan. Geniet nu nog even dat ze lekker thuis zijn.

In mijn achteruitkijkspiegel zag ik de moeder met haar dochtertjes zwoegen om ze beiden veilig en op tijd op school te krijgen. Volgende woensdag mag ze weer…

Fijne dag!

Joosje

red vintage shoes sport

Foto door Gratisography op Pexels.com

Advertentie

12 gedachtes over “Wieltjesdag

  1. Hier hebben we helaas geen “wieltjesdag”, het klinkt heel leuk. 😄 Mijn puberzoon heeft sowieso nooit durven skeeleren en nog steeds niet… in sommige opzichten veranderen ze zoveel in deze jaren, terwijl andere dingetjes stiekem toch hetzelfde blijven. 🖤

    Geliked door 1 persoon

  2. Grappig, wieltjesdag. Dat kenden wij niet, wel leuk bedacht.
    Daar kan je autorijles ook onder scharen, grotere-wielendag.
    Ik vond het boeiend, die veranderingen. Ondanks de zorgen die er soms ook waren.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.