Maandag, opnieuw

Vandaag maandag, opnieuw. Vorige week maandag was het zo’n dag dat alles mis ging. Ben benieuwd wat vandaag gaat brengen. Het begint in ieder geval met een heerlijk zonnetje. Een goed begin is het halve werk niet waar? Geen koude koffie vanmorgen zoals vorige week, maar een lekker warme bak thee. Beter.

Toen ik vanmorgen de laptop opstartte zag ik bij de foto’s dat er een terugblik klaar stond om te bekijken. Toch leuk, zo even achterom kijken. Deze keer was het eentje van afgelopen zomer. Wat hebben we toch veel gedaan en veel gezien! Heb genoten van de vakantie en van ons gezin. Die extreme warmte zullen we maar snel even vergeten, dat weegt niet op tegen de mooie momenten.

Als ik naar buiten kijk, zie ik een grote houtduif op zijn gemak in het zand pikken, de musjes komen voorbij racen en het egeltje van gisteravond heeft zich weer verstopt. De heg verraad dat de herfst zijn intrede gedaan heeft, ik zie her en der bruine blaadjes verschijnen tussen het groen. De takken van de bomen gaan zachtjes op en neer, het is bijna windstil. Een rustige ochtend lijkt het zo. Nu het zo houden en hopelijk een week zonder gekke dingen, dat zou mooi zijn. Mijn voornemen voor komende week is om meer de tijd te nemen om het lezen en het schrijven bij te houden. Want soms heb je van die weken, dat je tijd te kort komt.

Een fijne dag en een mooie week.

Joosje

brown wooden bird cage hangs on gray tree branch

Foto door Egor Kamelev op Pexels.com

Advertentie

7 gedachtes over “Maandag, opnieuw

  1. Terugkijken op een mooie zomer, het is fijn als je dat kunt. Goede herinneringen zijj blijvend.
    Een goede maandag is de halve week. Al zou dat natuurlijk jammer zijn, er is zoveel mooi weer voorspeld.dat je het elke dag wilt meemaken..
    .

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.