Bij lezen op zaterdagochtend

Zaterdagochtend. Geen wekker, heerlijk! Goed begin van de dag. Niet dat het echt veel uit maakt, ik word uit mezelf vroeg wakker. Toch jammer dat ik dat niet altijd door de weeks heb, dan kost het me wel eens moeite, helemaal nu de dagen steeds korter worden.

Na de hondjes uitlaten even bij lezen. De afgelopen week was goed gevuld dus kwam er niet echt aan toe. De komende weken zullen niet echt anders zijn, maar dat is niet erg. Vol verbazing lees ik over de aankomende orkaan in de omgeving van Griekenland, de eerste McDonalds en de kerst. Van alles wat dus. Het artikel van de McDonalds heb ik laten varen, te vroeg om daaraan te denken. Kerst? Nou nog even niet hoor, ben nog niet in de kerststemming. Dan de opkomende orkaan. De zeeën zijn na deze prachtige zomer nogal opgewarmd. Discussie, klimaatverandering? Sommigen zeggen weer fake news. De tijd zal het leren. Hopelijk valt het mee met de orkaan. Het is wel een duidelijk signaal dat er steeds meer verandering is en komt. Het houdt ons bezig, maar is dat genoeg? Schonere auto’s, afval scheiden, zuiniger met energie en schonere energie. Er is beweging, dat wel. Alle kleine beetjes helpen, want als je die bij elkaar optelt, heb je zo een heleboel. Maar hoe dan ook, de wereld is aan het veranderen, en wij veranderen mee, hoewel… Er is altijd ruimte voor verbetring.

Voor ik het weet ben ik weer een tijdje verder. Ondanks dat het weekend is, tijd om in actie te komen. Ook vandaag moet er het een en ander gebeuren, maar dan vooral leuke ‘verplichtingen’. Maar eerst, een lekker kopje koffie en toch een dekentje erbij op de bank, want echt warm vind ik het ’s morgens vroeg nou ook weer niet.

Fijn weekend en geniet van de dag!

Joosje

Advertentie

3 gedachtes over “Bij lezen op zaterdagochtend

Reacties zijn gesloten.