Wat vier jij?

Afgelopen week zat ik in de auto naar de radio te luisteren. Niks bijzonders natuurlijk, maar ik werd verrast toen ik de vraag voorbij hoorde ‘Wat vier jij vandaag?’ De luisteraars konden hier op reageren. Of het nou ging om een collega die eindelijk een keer een kopje koffie voor je haalde, je kat die jarig was, of dat je een keer niet in de file stond, het maakte niet uit.

Dat is nog eens een leuke insteek om positief naar de dag te kijken. We hebben allemaal wel wat te vieren als je het zo bekijkt. Het was bijvoorbeeld droog tijdens het uitlaten van de hond, de koffie die extra lekker smaakte, of dat je net nog op tijd was voor de bus. Noem maar op, je kan het zo gek niet bedenken. En mazzeltje met boodschappen doen, geen file, een gezellige werkdag, lekker hebben kunnen sporten, een keer uitslapen.

Allemaal kleine dingetjes die als we het bij elkaar optellen de dag net wat aangenamer of beter kunnen maken, helemaal als het tegen zit. Een positieve blik maakt alles mooier, dat wil alleen niet zeggen dat dit altijd even gemakkelijk is. Maar ook hier geldt, de aanhouder wint.

Wat heb jij vandaag te vieren?

Joosje

pink green and yellow ribbon illustration

Foto door Ylanite Koppens op Pexels.com

Advertentie

2 gedachtes over “Wat vier jij?

  1. Dat ik weer naar buiten kan kijken, net de ramen gelapt. 😉
    Maar zonder flauwekul, het is een mooie manier om je leven optimistisch te bekijken.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.