Wekker

Inmiddels gaan de kinderen hier alweer zo’n anderhalve week naar school. Alles en iedereen komt weer in het dagelijkse ritme. Daarbij hoort elke doordeweekse ochtend de wekker. Niet erg, hoort erij en ik ben of was immers gewend om rond half zeven wakker te worden. Tijdens de vakantie moet ik altijd wennen aan het feit dat we ’s morgens langer kunnen blijven liggen. Ik verbaas me er altijd over dat hoe lang of hoe kort zo’n vakantie ook is, ik pas tijdens de allerlaatste dagen niet meer rond half zeven wakker word. Heel herkenbaar voor een heleboel mensen denk ik. En och, op tijd opstaan heeft echt zo zijn voordelen, een langslaper ben ik niet, dan loop ik de hele dag achter de feiten aan. Bovendien is er wanneer de jongens vrij zijn altijd genoeg te doen. Alleen aan het einde van zo’n vakantie slaap ik lekker tot half acht of acht uur door. Dan is het daarna toch weer wennen aan de wekker.

Thuis heb ik een wake-up light. Ideaal, het wordt een half uurtje voor je wakker moet worden langzaam licht, en je wordt rustig gewekt door bijvoorbeeld omgevingsgeluiden van de zee, het bos, of een ander rustig geluid. Echt stukken beter dan zo’n alarm wat ’s morgens plotseling irritant hard afgaat, waardoor je van schrik bijna uit je bed valt.

Nou had ik mijn wekker heel fijn ingesteld op het geluid van fluitende vogeltjes. Heerlijk wakker worden, alleen soms iets minder handig…. Wij hebben hier in de omgeving ook veel vogels zitten, die horen we iedere ochtend fluiten. Je kan het dus al raden, de wekker ging en ik lag lekker onder de wol verder te dromen bij het geluid van tjielpende vogetjes. Tot dat er ineens iets begon te dagen…. Oeps, schrik! Al zo laat? Alsnog snel opstaan, zoef miep race alles op de rit zetten. Hoezo rustig wakker worden? Heb alles gered hoor, geen man overboord. Toch maar even mijn wekker ingesteld op een ander geluidje, kan ik ’s morgens rustig en, niet geheel onbelangrijk, op tijd wakker worden.

Maar al met al, best lekker weer zo in het ritme.

Joosje

photo of person holding alarm clock

Foto door Acharaporn Kamornboonyarush op Pexels.com

Advertentie

2 gedachtes over “Wekker

  1. Hahaha, dat is een mop.
    Zo’n wake upje lijkt me een prettige manier om wakker te worden, ik ga er over nadenken. Als gepensioneerde heb ik het niet nodig maar lekker de dag beginnen is ook wat waard.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.