Goed verborgen talent?

De laatste tijd ben ik aardig bezig om her en der uit mijn comfort zone te stappen. Ik ben weer begonnen met paardrijden, ga naar de sportschool ala rode tomaat, blog, schrijf en ben begonnen met een cursus tekenen. Ik heb zoveel bewondering voor mensen die wat ze in hun hoofd hebben ook echt kunnen omzetten in een mooie schets, tekening of schilderij. Tekenen is leuk, werkt ontspannend en als je het goed doet heb je nog een mooi, blijvend resultaat om naar te kijken.

Op school vond ik tekenen altijd al leuk! Als kleutertje tekende ik fanantiek een lachende zon, een huisje, beesten, alles wat ik leuk vond. Er was slechts één klein probleem, niemand wist wat het moest voorstellen. De zon, die was goed herkenbaar, die gele bol met een lachend gezichtje met streepjes er omheen, ja je kon zien dat ik daarmee de zon bedoelde. De juf was altijd lief, ze zei dan ‘Goh wat mooi! Heel goed gedaan, wat is het?’ Niet dat ik me daar wat van aantrok, ik zag best wat ik bedoelde en tekende vrolijk verder. Later op de basisschool werd ik wat kritischer voor mezelf, laat staan dat ik tevreden was over mijn eigen tekenresultaten tijdens de lessen tekenen op het voortgezet onderwijs. En nog steeds, als ik wat teken zie ik die vraag op de meeste gezichten verschijnen.

Nu ik besloten heb om mijn eigen verzonnen verhaaltjes die ik vroeger de kinderen vertelde op papier te zetten, vind ik het wel heel leuk om mijn verhaal kracht bij te zetten door middel van leuke illustraties. Maar mijn tekenkunsten laten nog steeds erg te wensen over. Die tekenvaardigheid wil ik toch graag verbeteren, vandaar dat ik toch een cursus hiervoor volg. Wie weet heb ik wel verborgen talent (grapje). Wat ik na mijn eerste schetsen zie is dat wanneer ik hier talent voor zou hebben, die nog wel heel goed verborgen is. Maar goed, je hoeft gelukkig geen talent te hebben om te proberen wat op papier te zetten. En wie weet ziet iemand straks inderdaad een hond in mijn tekening als ik een hond probeer te tekenen, en krijg ik niet de reactie ‘wat een leuk konijn’.  De tijd zal  het leren, gewoon blijven oefenen.

Joosje

art blur close up color

Foto door javier gonzalez op Pexels.com

Advertentie

4 gedachtes over “Goed verborgen talent?

  1. Een heel goed idee, ik ben echt benieuwd naar iets van jouw hand, een leuke krabbel is vaak al duidelijk genoeg.
    Het hoeven toch niet meteen kunstwerken te zijn? Komt vanzelf.
    Kijk naar de karikaturen, die zijn zelden ‘mooi’.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.