Laatste weekend

Het laatste weekend alweer voor de jongens weer naar school gaan. Zoals iedere zomervakantie is het weer voorbij gevlogen! Naar mijn gevoel ging het deze keer nog sneller dan anders, dat komt denk ik doordat we best veel hebben gedaan. De vakantie is optimaal benut, de perfecte combinatie van lekker op pad, en lekker weer thuis zijn. Moet zeggen dat ik het altijd wel weer jammer vind als ze weer naar school gaan. Het huiswerk en het gemiep wat er zo nu en dan bij komt kijken heb ik gemist als kiespijn! Weer in het ritmte komen is voor niemand verkeerd, dat is dan weer de andere kant.

De roosters zijn inmiddels bekend, de een is blij, op een ‘rotdag’ in het rooster na, de ander is minder gelukkig met zijn tot nu toe gatenkaasrooster. Maar geen zorgen, die uurtjes die daarin nu nog leeg zijn worden her en der nog wel opgevuld. De boeken zijn voor een deel gekaft, wordt weer een laatste moment klusje voor de rest, maar dat zijn we inmiddels wel gewend. 😉 De appgroepen van de klas komen weer langzaam tot leven. Heeft iedereen al zijn boeken? Hoe laat beginnen we de eerste dag? Wie hebben we voor welk vak? En tussendoor een verhaal van waar iemand geweest is of wat hij of zij gedaan heeft in de vakantie. Het echte bijpraten gebeurd dinsdag denk ik.

Ook voor de beide heren is het dubbel, leuk om weer al je vrienden bij elkaar te zien op school, lekker bijpraten en stiekem is een ander ritme toch ook wel fijn, aan de andere kant, huiswerk…. dag vrije tijd zoals ze allebei altijd mopperen. Maar ach, de tijd zal het weer leren. Nog even twee ochtende geen wekker voor de jongens, dinsdagochtend beginnen ze weer. Nu nog even genieten van een huiswerkvrij weekend!

Joosje

Foto door Pixabay op Pexels.com
Advertentie

3 gedachtes over “Laatste weekend

Reacties zijn gesloten.