Eigen slingers

Vanmorgen ben ik de dag weer een keer begonnen met paardrijden. Sinds het voorjaar probeer ik het weer voorzichtig op te pakken. Bijna 1,5 jaar geleden ben ik ongelukkig ten val gekomen waardoor ik aardig in de kreukels lag. ‘Als je van het paard gevallen bent, moet je er gelijk weer op’ ging bij mij helaas niet, hoewel ik het wel graag wou op dat moment.

Ik zal een lang verhaal proberen kort te maken. Vanmorgen was ik dus weer opnieuw gestart met een les, in de warmte leek het me niet prettig om met onze pony aan de slag te gaan, vandaar een pauze van een week of zes. Eenmaal in het zadel, kwamen we al pratende op de vraag, waarom ik dit nou toch nog wil ondanks dat de angst er achteraf gezien toch flink was ingeslopen. Eigenlijk een hele goede vraag, maar met een duidelijk antwoord voor mij nu ik daar eens goed over na zat te denken. Paarden/pony’s en bijna alles er omheen is mijn lust en mijn leven. Het werken met ze vanaf de grond en in het zadel is mijn ding, even tijd voor mijzelf. Geen stress of andere dingen, maar rust en ontspanning. En dat laat ik me niet afpakken, door niks of niemand, vooral niet door angst. Het is mij te waardevol. Dat is mijn drijfveer!

Echt ik mag mijn zegeningen tellen, en dat doe ik ook. Een eigenschap van mij is alleen dat ik veel te makkelijk mezelf aan de kant schuif, en mezelf steeds weer voorbij hol, ook dat heeft consequenties. Nu kies ik voor wat ik belangrijk vind. Dit betekend niet dat ik er niet meer ben voor anderen, integendeel, door er ook voor mezelf te zijn, kan ik er veel beter zijn voor anderen. In het leven moet ik er zelf wat van maken, mijn keuzes, mijn consequenties, mijn dingen. Niemand anders hangt de slingers in het leven voor mij op, alleen ik zelf kan dat. Zoals mijn instructrice mij altijd heeft gezegd, ‘geboren worden voor het geluk, daar geloof ik niet in, maar je kan wel dingen doen waar je gelukkig van wordt’. En weet je, ze heeft gelijk! Het heeft mij veel energie gekost om deze stappen te zetten. Maar ze worden beloond, en daar word ik nou gelukkig van!

De gemakkelijkste weg leidt zeker niet altijd tot het echte geluk, dat geldt voor heel veel dingen dingen in het leven. Vergeet alleen als het even kan niet om onderweg je eigen slingers op te hangen.

Joosje

Advertentie

6 gedachtes over “Eigen slingers

Reacties zijn gesloten.