Opnieuw beginnen

Halverwege deze eindeloze zomer ben ik me er des te meer van bewust dat ik toch echt wat fitter wil worden. Zo’n anderhalf jaar geleden was ik heel fit, liep een aantal keren per week hard (nou ja hard…) over lange afstanden. Ik vond het heerlijk!! Even mijn hoofd leeglopen en ik was dan ook zo 2 uur, en soms zelfs langer aan het lopen. Mijn kleine blokje om bestond uit 8 km, en als ik langer liep dan liep ik zo rond de 10 mijl, oftewel een goeie 16 km. Ik was op weg om voor mezelf de halve marathon te lopen. Klinkt fit he? Nou dat was ik ook. Daarnaast reed ik nog een paar keer per week paard en ik genoot van iedere minuut. Totdat ik een ongelukkige smak maakte en in één klap uit de running was. Bekken gebroken, heup ontwricht, voet achteraf gezien kapot, en daarnaast de nodige blauwe plekken en kneuzingen. Tja, een ongeval zit in een klein hoekje zie je maar weer. Een kleine week heb ik in het ziekenhuis gelegen, nog steeds in de veronderstelling dat ik wel weer zou lopen, al zou het wel heel lang duren (ik dacht een maand of drie ahum). Gelukkig was ik op dat moment zo fit, dat het me ook heel wat leed had bespaard achteraf gezien.  Een hele tijd fysiotherapie gekregen, dat heeft ook goed geholpen, alleen dat hardlopen ging niet meer, net als paardrijden.

Maar goed, dit is het jaar van nieuwe stappen zetten, dus heb ik de eerste stappen letterlijk en figuurlijk genomen, te paard. Wel een dingetje, maar oké, ik weet dat ik het echt wil dus moet ik er ook wat voor doen. Dat viel en valt echt niet altijd mee. Maar goed, ben weer bezig denk ik dan maar.

Ondertussen kreeg ik een steeds minder leuke verstandhouding met de weegschaal. Oeps!!! Zat er wel ‘dik’ in maar leuk vind ik het niet. Schrik nogal eens van mijn eigen spiegelbeeld en merk dat mijn conditie echt niet meer goed is. Nou kan ik kiezen, mij erbij neerleggen, of toch proberen om weer wat fitter te worden waardoor ik toch een stuk beter in mijn vel kom te zitten. Zucht… dan kies ik optie twee.

Voor de vakantie heb ik een afspraak gemaakt bij de sportschool. Slik, voel me dan zo bekeken…. Allemaal fitte, fanatieke mensen denk ik dan. Loop ik daar tussen, niet bepaald afgetraind zeg maar, conditie… laat ik daar maar niet aan denken. Toch maar m’n ogen dichtgedaan en me opgegeven voor een introductie. Vanavond is het dan zover. Heb mijn sporthorloge en hartslagmeter uit de kast gehaald, sportkleding bij elkaar gezocht en mijn hardloopschoenen nagekeken. Aan de ene kant heb ik er zin in, lekker even voor mezelf bezig zijn, aan de andere kant zie ik er best tegenop. Sporten deed ik altijd buiten, lekker in de frisse lucht, gewoon de deur uitlopen wanneer het mij uitkwam. Nu in een sportzaal, binnen, met andere mensen om me heen, en spiegels, aaagggghhhh! Maar goed, wie weet valt het mee. Ben benieuwd of ik morgen erg veel spierpijn heb. We zullen het zien.

Joosje

sport fitness workout resolution

Photo by Breakingpic on Pexels.com

6 gedachtes over “Opnieuw beginnen

  1. Goed van je dat je dit gaat doen hoor, vooral rustig beginnen, maar dat weten ze op de sportschool ook wel. Spierpijn, zal onvermijdelijk zijn denk ik, maar dat is maar tijdelijk. Ik wens je veel succes, over een paar maanden, loop je de 400 meter horden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Petje voor dit besluit.
    Je moet een lelijke val hebben gemaakt gezien de verwondingen. Maar een sportbegeleider zal de juiste oefeninig wel kennen.
    Succes!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.