Negativiteit vs postiviteit

Het eerste deel van de titel zegt het al, negativiteit. Pffff, moet soms opletten dat ik me er niet in mee laat slepen. In mijn vorige blog schreef ik over hoeveel ik al die mensen die een sprong wagen in hun leven respecteer. Nu de andere kant.

Ja ik weet dat niet alles positief is, en heb dat ook ervaren. Ik weet echter ook dat altijd zoeken naar positieve dingen zoveel helpt in je leven. Als je zelf, hoe lastig de situatie ook, toch richting positiviteit probeert te kijken, sta je ook positiever en sterker in het leven. Je straalt het uit, ook in negatieve tijden.

Een heel goed en voor mij groot voorbeeld is mijn moeder. Tot op het laatst toe kon ze toch nog altijd genieten van een eekhoorn in de tuin die ze zag vanuit haar bed in de kamer. Van de opkomende bloemen, de vogeltjes die weer begonnen met zingen, bewonderenswaardig. Zo zijn wij opgevoed thuis, met deze krachtige positiviteit.

Als ik dan op een dag als vandaag weer zoveel mensen negatief hoor praten over anderen en over het algemeen, dan merk ik dubbel dat ik haar zo mis.

Dus ik blijf positief denken, schrijven, praten en genieten van de grote, maar zeer zeker ook van al die kleine dingen in het leven. Net zoals ons altijd geleerd is.

Joosje

garden cute attention ears

Photo by Pixabay on Pexels.com

4 gedachtes over “Negativiteit vs postiviteit

Reacties zijn gesloten.