Familie

Gelukkig is het voor de meesten van ons eigenlijk vanzelfsprekend, het hebben van familie! Soms wonen ze dichtbij, soms wat verder weg. Soms wonen ze zelfs zover weg, dat je ze bijna niet ziet. Dat is helemaal zo als je een familielid hebt die geëmigreerd is. Voor zover ik weet hebben wij geen geëmigreerde familieleden, maar wel genoeg die ver weg wonen, in ieder geval zo ver weg dat je ze niet zo vaak ziet. Jammer eigenlijk, want familie is zo belangrijk. Laat ik even voor mezelf spreken, maar vroeger zagen we elkaar nog wel eens op verjaardagen, feesten en partijen. Tegenwoordig zijn we elkaar regelmatig, maar dan helaas tijdens minder fijne gelegenheden, laat ik het zo maar even zeggen. Ook dat delen hoort bij familie.

Hoe vaak nemen we zelf nou echt het initiatief, in ons over het algemeen drukke leventje, om met familie wat te doen, iets anders dan verjaardagen, bruiloften en begrafenissen? Ik moet bekennen, te weinig, veel te weinig zelfs! Jammer, want het zijn toch vaak juist die dingen die zo belangrijk zijn en waar we tijd voor zouden moeten maken.

Nou mag ik mezelf gelukkig prijzen met een zus die nogal gek is op familie, en op het goed onderhouden van contact met iedereen. Wat een heerlijkheid is het dan ook om, gezegend met deze grote zus, met z’n allen eens op pad te gaan. Even iets heel anders, even gezellig bijpraten, ontspannen, lachen, eten, genieten. Gewoon zoals het eigenlijk hoort en zoals we regelmatig zouden moeten doen. Want ook dat stuk hoort bij familie, en is zo belangrijk.

Ja, ik kan zeggen dat ik van geluk mag spreken, een zus die initiatief neemt om de dingen te doen die zeker zo belangrijk zijn als de vaste familiedingen, en ons gewoon eens tijdens deze mooie zomer mee op pad neemt.

‘Count your blessings’, je wordt er een stuk gelukkiger van!

Joosje

ground group growth hands

Photo by Pixabay on Pexels.com