Op naar de top

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt zitten we aan onze koffie. De wandelschoenen staan klaar, zometeen maken we ons gereed voor de voorgenomen wandeling. Camera mee, rugzak op en een goed humeur, komt goed.

Vol goede moed kan de tocht beginnen. Lekker op ons gemak aan lopen we door een voor ons toch aardig bekende omgeving. Maar herken je die vraag ‘hé, waar gaat dat pad naartoe?’ Nou, ik inmiddels wel. We slaan een nieuwe weg in, deze leidt ons in ieder geval richting een schitterend uitzicht. En niets is minder waar. Wat is het hier toch mooi! Op ons gemak vervolgen we onze weg over het pad, wat toch wel veel smaller wordt en ook steeds steiler. Hmmm, maar ach, we zijn al zover gekomen, dus waarom dat laatste stuk dan ook niet? Zoals het gezegde luidt, de laatst loodjes wegen het zwaarst, zo voelt het toch wel een beetje voor mijn benen. Tja, conditie was ik vergeten om mee te nemen, zeg maar. Maar oh wat wordt onze inspanning beloont. Adembenemend mooi daar boven op de top. Als je even doorzet, dan word je er rijkelijk voor beloont. We staan op adem te komen en tegelijkertijd heerlijk te genieten van ons schitterende uitzicht.

Tevreden beginnen we vervolgens aan de terugweg. We komen dan weer langs een berghut waar we even bij kunnen komen met wat drinken voor we de rest van onze wandeling naar beneden voortzetten. Heerlijk! Ook hier nog steeds een prachtig uitzicht over het dorp.

Wanneer we weer helemaal beneden in het dorp zijn aangekomen, kijk ik nog eens helemaal omhoog naar die top. ‘Wauw’ denk ik bij mezelf, toch maar mooi gedaan. Voor velen misschien geen topprestatie, maar ik ben er blij mee!

Joosje

6 gedachtes over “Op naar de top

Reacties zijn gesloten.