Genieten

Na een drukke periode is het tijd voor pauze, tijd om de batterij weer op te laden om zo maar te zeggen. Ik probeer even in de vakantiemodes te komen, dat vind ik toch weer even schakelen. Na mijn uitje naar het strand afgelopen zondag merkte ik wel dat het erg relaxed aanvoelde, zo even een middagje en avond niks. Dat ontspannen gevoel smaakte naar meer. En waar kun je dan dicht bij huis weer even dat heerlijke rustmomentje krijgen? Op stal, lekker bij de paarden en pony’s.

Gisteren liep ik naar de weide, het was mijn beurt om samen met een van mijn weidegenotes de pony’s binnen te halen. Omdat ik vroeg was, liep ik nog even naar de box van onze pony, een lekkere dikke laag stro, nog wat hooi en haar bal lagen al op haar te wachten. De wortel die ik meegenomen had, legde ik alvast in haar voerbak. We hebben een irish cob, oftewel een tinker, en die zijn over het algemeen nogal dol op eten, die van ons is daar zeker geen uitzondering op.

Bij de weide aangekomen was het heerlijk, een koel briesje, het geluid van de vogels en de paarden, verder niks. Omdat ik toch nog even wou wachten, zocht ik een lekker plekje uit om even te gaan zitten genieten. Een enkeling van de pony’s keek met een schuin oog naar me, en ik werd door onze dame begroet met een hinnik, wel al grazend natuurlijk, want je zal toch maar een hapje gras missen…  Al etende houden ze mij een beetje in de gaten. Het is heerlijk om zo even zonder iets te moeten naar ze te kijken, hoe ze met elkaar omgaan en vooral lekker de hele tijd staan te eten of met elkaar staan te kroelen, echt mooi om te zien.

Na even lekker te hebben gezeten zag ik onze weidegenote al aankomen lopen. Op mijn gemak sta ik op, samen lopen we de weide verder in. Nu komen de pony’s wel naar ons toe om mee te gaan naar binnen. Al pratende zetten we ze op stal. Ook dat is absoluut geen straf, zo samen lopen om ze binnen te zetten. Lekker ontspannen, past alvast in de vakantiemodes waar ik probeer in te komen. Terwijl ik onze pony binnen zet, geef ik haar nog een extra klopje. Ze duikt nadat ik haar halser af heb gedaan gelijk nieuwsgierig haar voerbak in. Er zou toch maar eens wat inzitten, dan moet dat natuurlijk wel gelijk op worden gegeten. Terwijl ik naar haar kijk denk ik bij mezelf, wat heb ik toch een mazzel…. En niet alleen met deze dame, maar zeker ook met de mooie plek waar ik sta met gezellige mensen om me heen. Tja, dat is genieten…

Joosje

IMG_4128

2 gedachtes over “Genieten

Reacties zijn gesloten.